2011. január 27., csütörtök

Gaia


Mivel az Ikrek köve a Tigrisszem így vásároltam egy egész fűzért... találtam nagy gyöngyöket is ami szép barna... Alap a Jing-jang nyaklánc, de még is más lett belőle... 2 sorosat akartam, és valami szépet... Így született meg a Gaia kollekció :)

   TIGRISSZEM a távolság, az áttekintés köve. Segít megőrizni az önuralmat szélsőséges esetekben is, támogatja a gyors felfogóképességet és a megfontolt cselekvést. Enyhít a stresszen, a túlterheltségen és a külvilágból érkező hangulatok hatásán. Csillapítja a fájdalmat, szabályozza a mellékvesét és segít az asztmarohamokon.

Csillagjegy: Ikrek, Szűz, Oroszlán, és Vízöntő 

Gaia

Gaia (görögül Γαῖα, más néven ) istennő a görög mitológiában.
Az őselemek egyikeként Gaia testesítette meg a földet, ő volt a földanya. Az ősi zűrzavar és sötétség, Khaosz gyermeke. Testvére volt Erósz és Tartarosz. A föld magányosan érezte magát, ezért apa nélkül szülte meg Uranoszt, az eget, Oureiát, a hegyeket és Pontuszt, a tengereket. Erósz szerelemre lobbantotta a földet az ég iránt, és így történt, hogy Gaia saját gyermekével, Uranosszal nemzette a hat Titánt és a hat Titaniszt, akik legkedvesebb gyermekei lettek. A három küklopsz és a három százkarú szörnyeteg, a Hekatonkheirek is az ő gyermekeik voltak.
Uranosz, amikor meglátta szörnyszülött gyermekeit, mindet levetette a Tartaroszba, Gaia azonban sajnálta gyermekeit, és lement testvéréhez, hogy beszéljen gyermekeivel. A legifjabb titán, Kronosz vállalta anyja ötletét, miszerint rejtekhelyről megtámadja apját, és megfosztja férfiasságától, hogy ne születhessen több szörny. Gaia egy gyémántsarlót adott gyermekének. Amikor Uranosz elment Gaiához, hogy együtt háljanak, Kronosz előbújt rejtekhelyéről, és levágta Uránosz hímtagját. Az ég óriási üvöltéssel elvált a földtől, és a porba hulló vérből megszülettek az Erinnüszök, a Gigászok és a Meliák, akik nimfák lettek. A tengerbe cseppenő vérből pedig Afrodíté született meg. Miután Uranosz eltávolodott Gaiától, Erósz újra szerelemre lobbantotta a földet, ezúttal testvére, Pontusz irányába. A föld és a tengerek kapcsolatából születtek meg a tengeristenek, így Néreusz, Thaumasz, Phorküsz, Kétó és Eurübia . Tartarosz is nemzett gyermekeket Gaiának, mégpedig Ekhidnát és Thüpónt akik további szörnyek szülei voltak, és sokszor támadtak az Olümposzra.
A föld megszületése és benépesülése után Gaia nyugodt időket élt meg. Megszülettek a Titánoktól Gaia unokái is, az olümposzi istenek. Azonban Kronosz egy jóslat miatt elnyelte gyermekeit, mert a jövőkép azt állította, hogy Kronosz valamelyik gyermeke fogja megdönteni uralmát. Gaia nem helyeselte fia kegyetlenségét, így segített Rheiának elrejteni a gyermek Zeuszt. Miután Zeusz került istenek és emberek élére, Gaia úgy döntött, már nem vesz részt unokái dolgaiban, így inkább csak jósoló és tanácsadó istennőként vett részt Zeusz uralkodásában. Rómában Tellus illetve Terra néven tisztelték.

FORRÁS: Wikipédia




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése