2012. február 16., csütörtök

Szólásszabadság???

A szólásszabadság minden embert (minőségénél fogva) egyenlően megillet, amelyet mindenekelőtt az államnak, mint erőszak-szervezetnek kell tiszteletben tartania.

Emberi jogok egyetemes nyilatkozata 

Az Emberi jogok nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) szerint a szólásszabadság elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek […], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják […] a lakosság bármely részét”.

(Wikipédia)

Miközben, ha valami gyanúsat ír az ember, simán lenyomozzák... lehet még meg is lincselik...
Pár írásomban ezeket a határokat súrolom... valakinek sértő, valaki nem érti, valaki nem foglalkozik vele,... de mindenki tartozik  valahová....
Nem a tűzzel játszok, csak a véleményemet nyilvánítom ki dolgokba :) Vagy ugyan az???


2 megjegyzés:

  1. Én azt tartom, az állam ne legyen erőszakszervezet, hanem az államnak legyenek erőszakszervezetei. Mert kell legyen! De az erőt használnia csak törvényileg szabályzott -legitim- keretek közt legyen szabad.

    VálaszTörlés