2012. december 2., vasárnap

Nagyfalu

Busz belülről

Reggel keltünk korán, elindultunk, egy nénivel  szálltunk fel a 15 személyes buszra. Leghátul ültünk 3-an nagynéném, anyukám és én. Oda felé beszélgettünk, imádkoztunk rózsafüzéreztünk, énekeltünk ez is felemelő volt szó se róla. Ahogy oda értünk, vízért mentünk egy csoda kúthoz, nagyon finom édes vizű :) Nem olyan régóta üzemel.

 
 Vásárolgattunk egy boltba, ezt azt. Akkor valaki azt mondta menjünk amerre látunk... anyumék morogtak. Éhesen, benéztünk minden ima helyre, és  felmentünk a hegyre (stáció) egy csoporthoz csatlakoztunk.
 Akkor mivel már éhen halás veszélye fenyegetett engem :D így ott hagytuk és lesétáltunk és ahol kellett megálltunk, még román imát is hallgattunk.
Ettünk egy padon, sétáltunk, és beültünk a sátorba. Közben néztük a boldogiakat merre vannak. Nem láttuk őket, akkor anyukámék elmentek misét szolgáltatni. Megjöttek a többiek, kérdezték merre meg hogy meg mint, mert Ők ugye kerestek és vártak ránk. Anyukám pedig ahogy vártak a papra, ott aki mondta, hogy arra menjünk amerre látunk, az anyjával és vele össze futottak kérdezték, merre jártak anyám meg előadta magát, Ildikó mondta, hogy azt ő mondta. Egyik szervező.
Csillik atya
Mise
Amikor bejött a pap, elkezdett csorogni a könnyem. Köszöntött mindenkit és lelocsolt szó szerint! szentelt vízzel, a könnyem megint elkezdett csorogni :) végig ment a sorok között is!
Még az elején rám nézett...
Folytatta a misét (2 nyelven, magyarul és románul)
Iluska közvetíttet Mária szavait :) tisztán látó :) Az is megható :) könnyem megint csorgott :)
Egész mise alatt melegség érzete van az embernek, néha megrázott az energia,  érthetősen mondta el a szent beszédet :)
Akkor áldozás. Borba mártott ostyát kaptunk :)
Levonultak Iluska és a Csilik atya, a Mária szoborral, és az Oltári szentséggel... Közben áldást osztott, úgy hogy az emberek fejére tette a kezét. A 3. sorban ültem, az első kettőt  megáldotta és egyedül engem a 3.-ból, a könnyem kicsordult megint :)
Elindultunk haza :) Beszóltak az asszonyok, akkor zavart, de ma már nem :)

2012.05.06.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése