2011. november 2., szerda

Diós-gesztenye emeletes torta :)

Nem nevetni hangosan!!!! Csak kuncogva... ;)
Első emeletes tortám, ami ráadásul sikerült, mert a 2-3 emelet megmaradt, és szőrén szálán elfogyott... kinézetre bizarr, de az íze...:) A család az ilyen chokitós sütikhez hozzá vannak szokva :)


Az emeletes tortaforma Ikeás csavargás eredménye... gondoltam, kipróbálom...

Diós gesztenyetorta

Hozzávalók

50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
25 dkg Rama
Rama és liszt a forma kikenéséhez
1/2 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
15 dkg liszt
1,75 dl víz
50 dkg sütőcukor
8 tojás
0,25 dl rum
tortadara

Elkészítés

A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Kikent, lisztezett, 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon), 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még kb. 25 percig sütjük. A töltelékhez a cukrot a vízzel kevergetve felforraljuk. A Ramát először magában, majd a felengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A rummal ízesítjük, majd a szinte teljesen kihűlt cukorszirupot is hozzákeverjük. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára, meg a tetejére is jusson belőle. A torta tetejét végül szórjuk meg barna tortadarával. Jól behűtjük, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Kiegészítés:
A cukrot oszd el, de kevesebből is lehet, nekünk édes volt. A forma alsó része kb 23cm és a maradék tészta pont belefért a felsőbe... a krém pedig gyorsan keményedett, ennek eredménye a tetején az a bütyök... XD

Oldalról:

Miután rendesen kinevetted magad...


2 megjegyzés: