2012. április 9., hétfő

Kellemes Nyulat! :)

Mostanában felénk, csak ennyit mondanak :)
Jártam tojás múzeumban. Valahogy kicsit elgondolkodtam, a tojás halotti ajándék... ugyan is a halottak mellé rakták őseink, hogy a túlvilágon is legyen mit enniük.
Most hungarocell totyikat osztogatok :) Aki akarja kidobja, aki akarja elrakja :) Felénk még virágot is szokás adni, de mi a temetőbe vittük ki. :) Ott is vannak férfi embereink :) Csoki nyúl tojással karöltve, amit kaptam munkahelyen bele került a sütibe :) Minek adjak bárkinek is? Szép, és talán hasznos is, de ki bír annyi csokit megenni? Okés ne magamból indujjak ki :)

Képen a húsvéti maradékok láthatók XD 
Ennyi totyi maradt :) Tollak is jobban látszódnak. :) 

Sütemény a lényeg! 
Az egyik a már ide is felrakott süti a Kráter szelet, diabetikusba :) 
Másik pedig valami újdonság :) 

Háromszoros élvezet

Hozzávalók
  • Krém
2 csomag habfixáló, 0,5 l tejszín, kocka alakú háztartási keksz, rum, kávé, 10 dkg tejcsoki, 25 dkg porcukor, 25 dkg Rama, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 7 tojássárgája, csokireszelék
  • Tészta
1 csomag sütőpor, 4 evőkanál liszt, 15 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 7 tojásfehérje

Elkészítés
A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Ramával. A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokit. A kekszet rummal ízesített kávéba áztatjuk. Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos-kávés keksz, tejcsokis krém. A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezekkel az információkkal kívánok Kellemes Húsvéti Ünnepeket! :) 

 

3 megjegyzés: