2011. február 26., szombat

Egy vállalkozás kezdete..

Alapító tagok :)
Nikussal  egy hívás alkalmával (fogorvostól jöttem ki, és félig zsibbadt arccal, sikerült!!!) továbbgondolnunk a már felmerülő cégalapítás dolgot. 
Az eredmény a következő:
Cégünk Kft. formában lenne a legműködőképesebb. Fő profilunk: kézműves (hobby) netshop, ahonnan hobbi alapanyagokat, valamint igény szerint kész ékszereket lehet rendelni, valamint ehhez kapcsolódó szakirodalmat. Ez azt jelenti, hogy nem igénylünk üzlethelyiséget, a depó nálam lenne, onnan történne a "kiszállítás". (Ketten elgondolkodtunk a cégnéven, igaz nem egyeztettünk, de arra jutottunk legyen a nevünk...........- a neveink kezdőbetűiből raktam össze - Nikus, Anita, Lagor, Esztus). (Neveket direkt összekevertem) XD
Lagor lenne a vállalkozás vezetője, kiszállításért felelős, és a netshop weblapjának karbantartásáért, frissítéséért felelne. 
Anita felelne a HR-es dolgokért.
Esztus qualitizálná az alapanyagokat, és Marketingfelelős, havi riportokkal alátámasztva a minőségi megfeleléseket, hibákat.
Nikus pedig a piackutatásban, a vállalkozás vagyoni elszámoltatásában, valamint a leltározásban nyújtana szakmai támogatást. A leltárak 2 havonta egyszer, hétvégén, Lagornál történnének, természetesen az enyhe alkoholos befolyásoltság, és a dohányzás a leltár ideje alatt megengedett tevékenységnek minősül. A honlap kialakításakor egy olyan adatbázist kell létrehozni, melyben minden folyamatot rögzíteni tudunk (beérkezések, eladások, bevételek, kiadások, selejtek, minőségi eredmények, valamint az anyagmennyiségek) Minden típusú terméknek kell adnunk egy egyedi azonosítószámot, és ez alapján nyilvántartani az életútját... :)

Ötletnek milyen???? Bocsi Nikus, így volt a legegyszerűbb.... Igaz vannak hiányosságok, hogy pl. honnét szerezzük be az alapanyagot, és egyebek, de szép dolgok ezek.... :) Dohány nagyker is felmerült :D Hát igen, a 3 dohányosnak is legyen valami :)
Ebből mi valósul meg? Ez a jövő titka.....

Jelenben vagyunk, ketten készülünk a vizsgára... Ketten pedig új munkahelyükön illeszkednek be... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése