2011. április 19., kedd

Legcsokisabb Brownie





Amerikában igen elterjedt sütemény, onnét szökött át hozzánk :)
Meglepő, de gyorsabban elkészül, mint a másik amerikai süti a muffin XD
Amióta elkészült, rendesen rájárok, nem tudok vele betelni, mivel valakinek készült, így nem is nagyon osztogatom... irigység távol álljon tőlem, de valakinek megígértem, és félek mire ideér, nem is marad... SIESSS!!! XD
Egy kedves ismerősömtől kaptam, de az interneten megtalálható, idegenkedtem tőle először... 
Íme a recept:

Legcsokisabb Brownie
Hozzávalók:
· 20-26 dkg étcsokoládé
·  10 dkg vaj
·  4 tojás
·  30 dkg cukor
·  2 csomag vaníliás cukor
·  14 dkg liszt
·  10 dkg darabolt dió
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az ét csokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csoki öntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy/.

2 megjegyzés: