2011. november 6., vasárnap

Ömlengés :D

„Engedd a Szerelmest, hadd legyen őrült és féleszű. Az, aki józan aggódni fog, hogy mi mehet rosszul. ENGEDD A SZERELMEST LENNI!” (Rumi)



„Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszed! Hallgass a szívedre!… Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél… Légy nyitott, ki tudja… becsaphat a villám (Meet Joe Black)”


Az örvény szédület, aminek a sodrásában semmivé válnak a kifogások, a meggyőződések és az ítéletek. Az örvény révület, aminek a csendjében hallhatóvá és láthatóvá válik az, ami igazán fontos. Az örvény eksztázis, amikor ajándékul kaphatjuk a felszabaduló lélek és test katarzisát. Az örvény a halál és a születés metszéspontja, a táguló jelenlét, a pillanatba való megérkezés. (Szentesi Szilvia)


„Az emberek ebben a világban olyanok, mint a három pillangó a gyertya lángja előtt. Az első közelebb repült a lánghoz és azt mondta: Tudok a Szerelemről. A második megérintette a szárnyával a lángot és azt mondta: Tudom, hogy a Szerelem tüze égetni tud. A harmadik a láng szívébe vetette magát és elégett. És csak ő ismeri az igazi Szerelmet.” (Farid al-Din Attar)


5 megjegyzés: